Program 21-25 oktober

Onsdag 21 oktober
Ankomst!
När du landat på Palma flygplats, gå ut mot taxibilarna och ta en i kön, här är lätt och säkert att åka taxi. Ta för säkerhets skull med kontanter, inte alla vill ta kort. Kostar runt 20 Euro till Hotel Feliz.
Då alla bokar sitt eget flyg, är ankomsttiderna väldigt olika. Incheckning på Hotel Feliz från kl 15 (oftast tidigare om lediga rum finns).
Välkomstmiddagen intar vi på hotellet kl 20.00 och den består av härlig mallorquinsk mat tillagade av kökschefen Per och vår matciceron Bittan. Viner från Mallorca.

Paella till välkomstmiddag på Hotel Feliz

Välkomstmiddag på Hotel Feliz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Torsdag 22 oktober
Efter frukost, tar vi denna förmiddag en promenad genom den härliga stadsdelen Santa Catalina där vi stannar på Simply Delicious för en uppfriskande myntadryck innan vi promenerar vidare mot stan och målet saluhallen Mercat de l´Olivar. Här i denna fantastiska saluhall med sitt fina färska utbud, går vi runt och provar olika sorters mat och dryck. När vi ändå är mitt inne i stan så kan du passa på att se dig om i de många små och roliga butikerna och barerna som finns här.
Till kvällen har vi bokat bord på restaurang Ombu med sina fantastiskt kreativa och moderna tapas. Bokas och betalas på plats.

Saluhallen Mercat l´Olivar

Saluhallen Mercat l´Olivar

Fredag 23 oktober
Idag åker vi västerut och besöker först det vackra Port d´Andratx där vi tar en liten promenad längs hamnen och har tid för en espresso och för att titta på folk och båtliv. Efter det åker vi upp i bergen till den lilla pittoreska byn Galilea med hänförande utsikt, innan vi åker till den otroligt vackra vingården Son Puig. Här får vi en rundtur på den plats och gård där det odlats vin sedan 1500-talet. Nu är det dock modernt vinmakeri på hög nivå som här utförs av ägarinnan Isabel och hennes familj. Vi kommer att sitta ute bland vinrankor, prova gårdens viner och äta ljuvliga små fingerfood-rätter tillredda på plats.
Efter en siesta på hotellet, beger vi oss åter ut i stan. Denna kväll går vi på tre olika barer och äter tapas och pintxos och dricker gott lokalt vin.

Son Puig vingård

Son Puig vingård

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag 24 oktober
Efter en lugn och skön morgon och dag, samlas vi på eftermiddagen för en sen lunch i Gamla Stan på ett mycket speciellt ställe. Här äter och dricker vi gott och efter det går vi till en vinbar i kvarteret och därefter till coola Sifoneria med sin sköna atmosfär där det finns fantastiska viner, glada människor, rolig konst och musik från ägarens grammofonspelare.
Sen kväll kommer det att serveras nattamat på Hotel Feliz och vi samlas för en sista matbit tillsammans.

På Sifoneria

På Sifoneria

Söndag 25 oktober
Hemresedag med olika avgångstider.

Med reservation för förändringar till det bättre