Dag-för-dag program

Här nedan kan du läsa om det spännande Hong Kong programmet.
Alla aktiviteter och programpunkter är självklart helt frivilliga!
Bara låt oss veta om det är något du inte vill följa med på.

19 november
Vi flyger med Finnair. Avresa från Köpenhamn kl 20.10, från Göteborg kl 20.25 och från Stockholm kl 20.40 ”Stora” planet avgår sedan från Helsingfors kl 23.40 Det är ganska kort transfertid här, så bra om du uppsöker den gate som gäller direkt.

20 november
Efter lite mer än nio timmar på nattflyget landar du lokal tid 15.30 Vi hämtar upp hela gruppen i ankomsthallen, håll utkik efter skyltar med ”Adona”. Bussen tar oss in till vårt härliga hotell Harbour Grand Honk Kong där det finns tid att fräscha till sig och ta en kort vila. Tidig kväll promenerar vi sedan till en restaurang och äter en god välkomstmiddag och tar ett glas eller två.

Den riktiga kinesiska maten är fantastisk!

Den riktiga kinesiska maten är fantastisk!

21 november
Varje morgon har du möjlighet att utöva den traditionella kinesiska gymnastikformen Qi Gong i närbelägna Victoria Park tillsammans med vår instruktör Pirjo Ericson. Ett härligt sätt att börja dagen på! Efter frukost beger vi oss sedan ut på en stor heldagstur med sightseeing. Vi börjar med att ta den gamla fina bergbanan upp till Victoria Peak. Här kan du välja mellan att gå runt toppen med oss – tar ca en timme – eller stanna kvar och njuta av utsikten och ta en kaffe till exempel. Bussen tar oss därefter ned mot Aberdeen där vi går ombord på en så kallad Sampan-båt och så tar vi oss en tur med den i hamnen. Återigen på bussen beger vi oss nu mot Stanley Beach. Här kan du gå längs med hamnpromenaden, ner på stranden, besöka en stor marknad och sedan ta en skön lunch på en av ute-serveringarna. Turen går därefter in mot stan igen där vi besöker det coola området SoHo. Här finns förutom världens längsta rulltrappesystem även små butiker, restauranger, barer och massa annat. Stanna kvar i området eller följ med bussen hem. Vi kommer hem till sena eftermiddagen och har sedan en programfri kväll.

Bergbanan upp till Victoria Peak

Bergbanan upp till Victoria Peak

22 november
Qi Gong i Victoria Park och därefter programfri dag. Njut av staden, vi ger dig tips och rekommendationer.

Spårvagn i Hong Kong - så kallad Ding Ding - är ett lätt och kul sätt att ta sig fram med

Spårvagn i Hong Kong – så kallad Ding Ding – är ett lätt och kul sätt att ta sig fram med

23 november
Qi Gong i Victoria Park. Efter frukost beger vi oss till vår privata yacht för dagen. Vi seglar ut i hamnen och vidare ut i den otroligt vackra skärgården som består av 260 stora och små öar. Efter en skön seglats, lägger vi till vid Lamma Island. Här kan du välja om du vill vandra en ganska lätt tur eller helt enkelt stanna kvar på båten eller i den lilla byn. Efter en skön promenad (eller en avkopplande vila på båten) fortsätter vi ut i  skärgården och lägger ankar för att inta vår härliga fisk- och skaldjurslunch ombord. Åter på hotellet sen eftermiddag.
Programfri kväll.

Lunch ombord på vår yacht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 november
Qi Gong i Victoria Park. Denna dag kan du sedan följa med till en väldigt populär matlagningsskola – Towngas Cooking Centre – som är vida känt och populärt för sina kulinariska kurser. Här får du efter att ha guidats runt på den lokala matmarknaden, lära dig att tillaga några goda kinesiska rätter på bästa sätt. Klassen avslutas naturligtvis med att vi äter våra förhoppningsvis goda rätter. Denna cooking class vill vi gärna veta före avresa om du vill vara med på för att säkra platserna (bokas annars upp månader i förväg). Betalas på plats och kostar 85USD.
I övrigt är dagen och kvällen programfri.

Towngas Cooking Centre

Towngas Cooking Centre

25 november
Qi Gong i Victoria Park. Idag efter frukost tar vi oss med snabbfärja till Macau, som tar en timme. Macau är en annorlunda stad där det portugisiska arvet syns tydligt. Här börjar vi med sightseeing i den pittoreska gamla stan och besöker sedan Macau Tower – från detta höga torn kan du hoppa världens högsta (arrangerade) bungy jump om du törs… Sedan intar vi en härlig portugisisk långlunch för att sist bege oss till The Venetian – världens största casino – med bland annat en replika av Venedig med dess kanaler och gondoler, helt galet. På eftermiddagen tar vi åter båten hem till Hong Kong.
Denna kväll kan du välja att hänga med till Happy Valley Racecourse. Denna roliga upplevelse på hästkapplöpningsbanan får du inte missa vare sig du är intresserad av hästar eller inte. Bokas och betalas på plats. Kostar endast 25USD inkl transport och guide med egen buss dit. Hem tar du dig snabbt med spårvagnen.

Gamla stan i Macau

Gamla stan i Macau

26 november
Qi Gong i Victoria Park. Efter frukost blir vi hämtade av våra lokala vandringsgudier och tar först tunnelbanan och sedan bussen upp till Dragon´s Back. Här väntar en skön två-timmars vandring uppe på de böljande kullarna med utsikt över både staden och havet. Medeltuff vandring, ta med sköna skor om du vill hänga med. Vandringen avslutas vid Big Wave Beach där vindsurfarna brukar hålla till. Här pustar vi ut och svalkar fötterna i havet och kanske strupen med en kall öl.
Programfri eftermiddag och kväll.

 

Dragon´s Back

Dragon´s Back

27 november
Qi Gong i Victoria Park. Programfri dag. Till kvällen samlas vi för avskedsmiddag på en väldigt lokal restaurang med supergod mat och kinesisk öl. Inget tjusigt, men väldigt charmigt och roligt!

En kul sista kväll!

En kul sista kväll!

28 november
Qi Gong i Victoria Park med utökat pass för dig som vill.
Denna sista sköna dag är en hel dag då planet inte går hem förrän lite efter midnatt. Passa på att göra det som du inte hunnit med under veckan eller det som du vill göra igen! Ta en skön massage, shoppa, åk Star Ferry, gå på marknad, häng i SoHo och allt annat du kan göra i denna fantastiska stad. Planet mot Helsingfors avgår
kl 00.40 och vi landar i Helsingfors kl 05.40 den 29 november. Planet till både Köpenhamn och Göteborg avgår sedan kl 08.30 och till Stockholm kl 08.00

Star Ferry går regelbundet mellan Hong Kong Island och Kowloon som del av det allmänna transportsystemet

Star Ferry går regelbundet mellan Hong Kong Island och Kowloon som del av det allmänna transportsystemet

Med reservation för ändringar till det bättre