Program 18-25 oktober

Söndag 18 oktober
Ankomst!
När du landat på Palma flygplats, gå ut mot taxibilarna och ta en i kön, här är lätt och säkert att åka taxi. Ta för säkerhets skull med kontanter, inte alla vill ta kort. Kostar runt 20 Euro till Hotel Feliz.
Då alla bokar sitt eget flyg, är ankomsttiderna väldigt olika. Incheckning på Hotel Feliz från kl 15 (ibland tidigare om lediga rum finns).
Välkomstmiddagen intar vi på hotellet kl 20.00 och den består av en stor buffé med gazpacho, fantastisk paella och viner från Mallorca.

Paella till välkomstmiddag på Hotel Feliz

Paella till välkomstmiddag på Hotel Feliz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Måndag 19 oktober
Efter en lång och god frukost inne eller ute på hotellets nedre terrass,  blir vi hämtade av buss för att åka ut på landet och till den lilla byn Porreres. Här besöker vi först en vinbodega som den färgstarka Bárbara har och får en liten visning av henne. Efter detta  åker vi ut bland hennes vinfält och äter en härlig lunch och provar de biodynamiska vinerna som kommer härifrån.
Vi är åter i Palma under eftermiddagen och till kvällen samlas vi igen och tar oss till Bar Dia i Gamla Stan där vi får njuta av vansinnigt goda tapas i denna lilla hål-i-väggen restaurang.

Vinfälten i Porreres

Vinfälten i Porreres

Tisdag 20 oktober
Programfri dag. Slappa, njut, spela golf, gå eller cykla längs hamnpromenaden, shoppa, utforska staden, ta en sightseeingtur.

Paseo Maritimo - Palmas hamnpromenad

Paseo Maritimo – Palmas hamnpromenad

Onsdag 21 oktober
Före lunch tar vi oss upp till den vackra medeltida staden Sineu och besöker marknaden som funnits här sedan 1306. Här finns färska fina produkter från lokala odlare, fina lädervaror, roliga skor, keramik och mycket annat. Efter en runda här, beger vi oss till Juan och hans vinotek. Vi provar några olika viner av mycket hög kvalitet och äter långlunch på hans terrass innan vi tar oss hem till Palma igen.
Till kvällen äter vi god och vällagad mallorquinsk mat på hotellet, tillredda av köksmästaren Per och vår matciceron Bittan.

Marknaden i Sineu

Marknaden i Sineu

Torsdag 22 oktober
Efter frukost, tar vi denna förmiddag en promenad genom den härliga stadsdelen Santa Catalina där vi stannar på Simply Delicious för en uppfriskande myntadryck innan vi promenerar vidare mot stan och målet saluhallen Mercat de l´Olivar. Här i denna fantastiska saluhall med sitt fina färska utbud, går vi runt och provar olika sorters mat och dryck. När vi ändå är mitt inne i stan så kan du passa på att se dig om i de många små och roliga butikerna och barerna som finns här.
Till kvällen har vi bokat bord på restaurang Ombu med sina fantastiskt kreativa och moderna tapas. Bokas och betalas på plats.

Saluhallen Mercat l´Olivar

Saluhallen Mercat l´Olivar

Fredag 23 oktober
Idag åker vi västerut och besöker först det vackra Port d´Andratx där vi tar en liten promenad längs hamnen och har tid för en espresso och för att titta på folk och båtliv. Efter det åker vi upp i bergen till den lilla pittoreska byn Galilea med hänförande utsikt, innan vi åker till den otroligt vackra vingården Son Puig. Här får vi en rundtur på den plats och gård där det odlats vin sedan 1500-talet. Nu är det dock modernt vinmakeri på hög nivå som här utförs av ägarinnan Isabel och hennes familj. Vi kommer att sitta ute bland vinrankor, prova gårdens viner och äta ljuvliga små fingerfood-rätter tillredda på plats.
Efter en siesta på hotellet, beger vi oss åter ut i stan. Denna kväll går vi på tre olika barer och äter tapas och pintxos och dricker gott lokalt vin.

Son Puig vingård

Son Puig vingård

 

 

 

 

 

 

 

 

Lördag 24 oktober
Efter en lugn och skön morgon och dag, samlas vi på eftermiddagen för en sen lunch i Gamla Stan på ett mycket speciellt ställe. Här äter och dricker vi gott och efter det går vi till en vinbar i kvarteret och därefter till coola Sifoneria med sin sköna atmosfär där det finns fantastiska viner, glada människor, rolig konst och musik från ägarens grammofonspelare.
Sen kväll kommer det att serveras nattamat på Hotel Feliz och vi samlas för en sista matbit tillsammans.

På Sifoneria

På Sifoneria

Söndag 25 oktober
Hemresedag med olika avgångstider.

Med reservation för förändringar till det bättre